2008 March 17 Monday thru March 19 Wednesday.

2008mar19koreanvillage

On Monday, at the 神楽公民館で英会話を楽しむ会, I talked a bit about Saint Patrick's Day, and how it is celebrated in the USA and other countries around the world.   

My ancestry is about 1/4 Irish and 3/4 German, so I have some affinity for this celebration.   

I have fond memories from my elementary school days, of a certain custom that was popular at that time.   

If a person wasn't wearing something GREEN in color, the other students could take their fingers and pinch them.   

This was a symbolic gesture to represent a snake bite, according to the Irish Legend of Saint Patrick's Day.   

According to this legend, St. Patrick was walking along the roads throughout Ireland, while playing a flute.   

When the snakes on the island heard the flute music, they all started to follow St. Patrick as he walked along the roads.   

Being a clever guy, St. Patrick saw an opportunity to rid the island of all snakes, so he led them all up to the cliffs that overlook the sea, and the snakes all fell off of the cliff and into the sea.   

That is why, there are no snakes in Ireland to this day!!!   

I can't testify as to the veracity of this story, but it does make the imagination ready,  for a good legend.

On Wednesday evening after my last class of the day was finished at 19:00, Ikuko and I got on a bus and rode out to the Suehiro District of Asahikawa, heading for a Korean Restaurant known as 韓国村.   

Neither of us have ever been to this restaurant before, and the objective of our visit was to celebrate Ikuko's birthday anniversary, which was on March 11.

We were both very busy on that day, so we took advantage of some extra free time today, to have a birthday party for her.   

This restaurant is managed by a Korean person, and the food is authentic.   

Each table is contained within a small private room, and the atmosphere is truly relaxing.   

I was pleased to see that the entire menu was written in both Japanese and Korean, and I had a good time reading the Korean Language names for all of the selections on the menu.   

After about 90 minutes of good food and good drink, Ikuko and I paid our bill, and went outside again to walk back to the bus stop.   

Unfortunately, there were no more buses for the day, that go directly to the Kagura District where we live.   

So, I flagged down a taxi.   

If you like Korean food, I highly recommend this restaurant.   

You can visit their official website by clicking here.  韓国村

********************************

☆人気ブログランキング☆
明日もほんわか~と更新します。

応援のクリックお願いします。励みに頑張ります♪


|

2006 October 25 Wednesday.

Look at what Norman is having for brunch!   You might ask yourself, "What is it?"  It's called a DomBuri.  It starts off with a big helping of brown rice, then a slap from 3 packets of natto. 

Followed by hot mustard and vinegar soy sauce.   Then, an even coating of Ao Nori and finally, kimchi on top.   It's yummy.   Try it for yourself and feel the difference.   Brown Rice,  I mean. 

  All things considered, I would have to say that beans and brown rice, are my staple diet.   I eat natto and genmai rice every day.  What ever else I eat or drink, goes along with that basic set.

Other good things to pour into of a big bowl filled with rice and natto are:  Curry Soup, Beef Stew, Chicken Soup, etc. etc.   

This simple food has became my main source of bio-fuel.   The fuel everyone must have, in order to animate the physical human body.   We gotta eat, my friends.   No two ways about it. 

********************************

☆人気ブログランキング☆
明日もほんわか~と更新します。

応援のクリックお願いします。励みに頑張ります♪

| | コメント (0) | トラックバック (0)

痛んでるぞぉ~!

油揚げ

ブログをやっていると、あれもこれも書きたいと思う日もあれば
ケガしてパックリと開いた傷口の写真を撮ってネタにしようかと思うくらい
ブログネタのない時があります^^;

これは、ケガをした日が
賞味期限だった、油揚げの写真です。

結局、その日はスノーマン先生がお気に入りの焼き鳥屋に
連れて行ってくれたのですが
夕飯のおかずに使おうと思っていた油揚げです。

私は、大豆製品が大好物でよく豆腐、油揚げ、納豆、大豆など
食べています。

近所のスーパーは、全国規模で展開していますが
それぞれの地域(エリア)で独立経営している中の1店舗です。

感じるのは、地元にあるイオンのような大手スーパーと違い
冷蔵庫の温度がそれほど低くないのです。
買い物をしていて、冷蔵庫が冷えすぎて震えるほど寒い
スーパーもありますが、そういうことは一度もありません。

過去に、豆腐や厚揚げ、卵製品などが冷蔵庫保管していて
賞味期限前にカビが生えたり、痛んだりして、ガッカリしました。

毎日買い物に行っているし、隣で働いているので
取り扱い品目は違いますが、同じ販売業なので
同業者的な感覚になっていて
面と向かってクレームって言いにくいのです(ノ_-。)

電話で、期限前に痛んでましたと連絡したことがありますが
じゃぁカウンターまで、交換に来てくださいと言われるだけで
いざとなると行きにくいものです。

ただ、安い金額とはいえチリも積もれば、何だか腹立たしくなります。むかっ

何回も、賞味期限内に痛むということがあったので
悔しまぎれにブログに載せることにしました。

が…ケガをしたため、しばらく、日記にすることを忘れていました。

カビ見えますか? ガーン

私は、歩いて5分くらいのスーパーなので
帰ってきて、すぐに冷蔵庫保管しているのに…。

冷蔵庫の温度が高いのか、商品を運搬する過程で常温になってしまうのか
疑問ですが、痛みやすいものだけに、こうなってしまうのでしょうか?

コー○さっ○ろさん!なぜ賞味期限前に(あるいはその日に)
カビ生えたり、痛んでいるのでしょうか?

週末のまとめ買いとかは、しないで使う分だけ買う人なので
困ります!改善してくださ~~い!!

やっぱり苦情を面とむかって言わない私が悪いのかな?

********************************

☆人気ブログランキング☆
明日もほんわか~と更新します。

応援のクリックお願いします。励みに頑張ります♪

| | トラックバック (0)